Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine SLADKISVET.si

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje SLADKISVET.si pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Splošni pogoji spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu (ZEPEP), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino SLADKISVET.si upravlja podjetje Sladki svet, trgovina in storitve, Ernest Skok s.p.

OSNOVNI PODATKI
Sladki svet, trgovina in storitve, Ernest Skok s.p.
Glavni trg 9
1234 Mengeš
ID za DDV:  65703839
Matična številka: 6855130000
TRR pri Delavska hranilnica d.d.: SI56 6100 0001 0878 897
E-mail: info@sladkisvet.si
telefon: 040 305 158

Ob registraciji v sistem SLADKISVET.SI, obiskovalec pridobi uporabniško ime (veljaven e-mail naslov)  in geslo, ki ga nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

- identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
- kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
- bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
- dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
- pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
- vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
- način plačila in dostave,
- časovno veljavnost ponudbe,
- rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
- pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Naročila preko spletne trgovine SLADKISVET.si

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan, vse dni v letu.

 Kupec izbere in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana.

Naročila preko obrazca za kontakt morajo nujno vsebovati:

 1. Ime, priimek in naslov : naročnik/plačnik, ulica, poštna številka in kraj;
 2. Kontaktni podatki: kontaktno telefonsko številko in e-naslov;
 3. Seznam artiklov: ime artikla in ostale potrebne specifikacije kot so količina, barva in druge podatke opisa

Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje spletne trgovine včasih ni mogoče. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen/nedoločen čas omeji/ustavi prodajo izdelkov ali da za določen oziroma nedoločen čas ustavi dostop do strani spletne trgovine.

 
Ponudnik ne prevzema odgovornosti do kakršnihkoli posledic rabe spletne trgovine v naslednjih primerih:

- zaradi neznanja uporabnikov pri rabi spletne trgovine;
- zaradi nedelovanja storitve zaradi izpada omrežja, električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno ali za daljši čas motile delovanje spletne strani.

Zavrnitev naročila

Naročila, ki niso oddana skladno z navedenimi pogoji (glej Naročila preko spletne trgovine SLADKISVET.s) ali so bili pri uveljavitvi komercialnih pogojev pri oddaji naročila uporabljeni načini, ki jih lahko označimo za nedovoljeno uporabo elektronske izmenjave podatkov, bodo stornirana.
Podjetje Sladki svet, trgovina in storitve, Ernest Skok s.p. lahko naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko spleta se ponudba na SLADKISVET.SI redno ažurira in spreminja.

Cena artikla je dejanska prodajna cena, ki jo kupec plača za posamezen artikel. Cene ne vsebujejo stroškov pošiljanja in dostave.
Fotografije izdelkov so simbolične in se lahko razlikujejo od dejanske podobe izdelka.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 1. plačilo ob povzetju (gotovinsko plačilo ob prevzemu blaga);
 2. plačilo po ponudbi na TRR (na vaš e-mail bo poslan predračun z vsemi potrebnimi podatki za nakazilo na TRR dobavitelja);
 3. plačilo ob osebnem prevzemu brez stroškov dostave (po predhodnem dogovoru: e-mail ali telefon).

Plačilo po povzetju  je plačilo z gotovino ob prevzemu paketa. V primeru plačila z gotovino ob prevzemu poštnemu uslužbencu ali dostavljalcu paketa izročite gotovino in dostavljavec bo za vas opravil plačilo. Če se pošiljke ne prevzame in jo dostavna služba vrne na naše stroške, zaračunamo stroške vračila v višini 20,00 evrov.

V primeru plačila na TRR, boste po naročilu v najkrajšem možnem času prejeli ponudbo z vsemi ustreznimi podatki za nakazilo. Dobavni rok prične teči z dnevom zaznave prejema sredstev na naš račun (stroški dostave so nižji). Rok plačila ponudbe je 5 dni. Če v tem obdobju ne bomo prejeli vašega nakazila/plačila, bo naročilo stornirano.

Osebni prevzem lahko opravite na naslovu podjetja Sladki svet, trgovina in storitve, Ernest Skok s.p. Glavni trg 9, 1234 Mengeš. Vendar na tem naslovu ni trgovine z maloprodajnim materialom.  Za osebni prevzem se je potrebno vnaprej dogovoriti po telefonu 040 305 158. Osebni prevzem je možen tudi na drugih lokacijah in sicer po predhodnem dogovoru.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.

Cene

Cene so objavljene v evrih (EVR),  veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila in pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektrinsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Postopek nakupa

 • s klikom na gumb "v košarico" artikel dodate na seznam vašega naročila
 • izdelek iz košarice lahko odstranite s klikom na gumb "X"
 • ob spremembi količine, kliknete na gumb "osveži količine"
 • po pregledu naročila, kliknete na gumb "potrdi naročilo"
 • preverite svoje podatke in kliknete "naprej"
 • izberete način plačila in kliknete "naprej"
 • s klikom na gumb "potrdi naročilo", oddate naročilo, ki ga ni več mogoče spremeniti
 • na vaš navedeni elektronski naslov boste prejeli avtomatsko generiran izpis naročila ali ponudbo

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V tem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Vračilo izdelkov

Skladno z določili 43.č člena Zakona o varstvu potrošnika (ZvPot) ima potrošnik pravico, da v 15-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Blago mora biti vrnjeno podjetju najkasneje v 30 dneh od sporočila o odstopu. Blago mora biti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, z originalno embalažo.

Naslov za vračilo blaga prodajalcu je Sladki svet, trgovina in storitve, Ernest Skok s.p. Glavni trg 9, 1234 Mengeš

V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite. Svoj zahtevek za vrnitev izdelka pošljite preko elektronske pošte na info@SLADKISVET.si

Možnost vračila blaga oziroma odstopa od pogodbe ne velja v naslednjih primerih:

 1. če je izdelek narejen po navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam ali če gre za pokvarljiv izdelek ali izdelek, ki mu je že potekel rok uporabe;
 2. če gre za dobavo avdio ali video posnetkov ali računalniških programov,
 3. če je potrošnik odprl varnostni pečat;
 4. če gre za dobavo izdelkov za higieno in osebno higieno;
 5. če gre za dobavo prehranskih izdelkov in je plastična embalaža odprta in/ali poškodovana;
 6. če gre za dobavo knjig, časopisov, revij in periodičnih publikacij;
 7. pri pogodbah za igre na srečo in storitvah loterije;
 8. pri nakupu podaljšane garancije;
 9. pri pogodbah, katerih predmet je blago ali storitve, katerih vrednost je odvisna od dogajanj na finančnih trgih, na katere podjetje nima nobenega vpliva.

Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 30 dneh preko poštne nakaznice ali na vaš bančni račun, ki ga zato v svojem zahtevku tudi navedete. Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov pokličite na telefonsko številko 040 305 158. Omogočamo vam tudi zamenjavo artikla.

Dostava in poštnina

Ponudnik bo blago dostavil v dogovorjenem roku, najkasneje 3-4 delovnih dni od dneva naročila.
V primeru plačila po povzetju in oddaji naročila do 16h ure, bo pošiljka odpremljena še isti dan.
V primeru plačila po predračunu, bo pošiljka odpremljena takoj po prejemu plačila na transakcijski račun.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. O izbiri dostavne službe se odloča ponudnik sam.

V ceno izdelkov poštnina ni vključena!

Cena poštnine za plačilo po povzetju je 3,90 €
Cena poštnine s plačilom na TRR (po predračunu) je 3,50 €
Pri naročilu izdelkov v vrednosti 70 € ali več poštnino krije ponudnik.

Pri plačilu po povzetju vam pošta zaračuna provizijo za odkupnino, ki znaša 1,05 EUR za pošiljke v vrednosti manj kot 98 EUR oziroma 1% vrednosti za pošiljke v vrednosti 98 EUR in več. Ta znesek plačate poštarju pri prevzemu in ni obračunan na računu.

Pri osebnem prevzemu poštnine ni.
Osebni prevzem je možen v Mengšu, oziroma po predhodnem dogovoru kje drugje.

V znesek poštnine so všteti tudi stroški obdelave naročila in embalaža.

Cene veljajo od 01.06.2015.

Pravne osebe – plačilo po ponudbi

V primeru naročila blaga s strani pravnih oseb, se plačilo izvede po izdanem predračunu in blago dostavimo pravnim osebam v dogovorjenem roku po prejetem plačilu. Zavezanci za DDV so dolžni ob nakupu navesti tudi svojo davčno številko.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Hranjenje naročila

Oddano elektronsko naročilo oz. sklenjena pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja. Na zahtevo uporabnika spletne strani SLADKISVET.si lahko kopijo naročila prejme na elektronski ali fizični naslov, ki je naveden v naročilu. Zahteva za kopijo se poda na elektronski naslov info@SLADKISVET.si ali pisno na sedež podjetja
Sladki svet, trgovina in storitve, Ernest Skok s.p. Glavni trg 9, 1234 Mengeš

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.
Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 1. jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 2. pošiljatelj bo jasno razviden,
 3. različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 4. jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 5. željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@SLADKISVET.si Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Avtorske pravice

SLADKISVET.si je spletna trgovina, ki je v lasti podjetja Sladki svet, trgovina in storitve, Ernest Skok s.p. Vse pravice so pridržane.

Na spletni strani je objavljeno tudi gradivo, katerih avtorske pravice so last tretjih oseb. Le-te so vidno označene. Vsakršno posredovanje informacij s spletne strani je dovoljeno samo s pisno odobritvijo lastnika.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov! 

Ekipa Sladki svet